Vier Nederlandse steden in Europese leefbaarheids-top 20

Foto: Ansgar Scheffold, Pixabay 

Den Haag, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam staan respectievelijk op plek 3, 5, 7 en 12 in de Europese top 20 van meest leefbare steden. Kopenhagen en Bern zijn koploper. De lijst is samengesteld door het consultancybureau ECA International.

28 februari 2020

De leefbaarheid wordt jaarlijks getoetst aan de hand van een hele waslijst factoren; de beschikbaarheid van goede gezondheidszorg, kwaliteit van woningen, toegang tot sociale voorzieningen, infrastructuur, persoonlijke veiligheid, politieke spanning en luchtkwaliteit.

Noord-Europese steden, waaronder de Nederlandse, zijn erg aantrekkelijk voor expats. Deze steden scoren volgens Neil Ashman, Senior Locatian Ratings Analyst bij ECA International, goed op het gebied van gezondheidszorg, goede vervoersverbindingen en politieke stabiliteit. 

Er staat, met het Schotse Edinburgh, maar één stad uit het Verenigd Koninkrijk op in de top 20. Ashman: ‘Vervuiling, criminaliteit en terrorisme zijn factoren die Britse steden als Londen, Manchester, Belfast en Glasgow minder aantrekkelijk maken.’ Londen staat op plek 47 in de volledige ranglijst. Bern en Kopenhagen staan op juist op één door relatief weinig criminaliteit en schone lucht.

Klik hier voor de hele lijst van Eca International.

MEER UPDATES

Realisatie of renovatie van plein vraagt vakmanschap

Het realiseren of aanpassen van een plein is in de afgelopen decennia ingewikkelder geworden. Voor het realiseren van een plein is vakmanschap nodig. Wij vroegen drie gemeenten waarin dat vakmanschap zit.

BEKIJK PROJECT

Verminderen intensiteit van hitte-eilanden op klimaatadaptieve manier

Tim Pleging is afgestudeerd aan de HKU. Zijn afstudeerproject richtte zich op de vraag hoe de intensiteit van hitte-eilanden op een klimaatadaptieve manier verminderd kan worden.

 

BEKIJK PROJECT

Aftrap Young NVTL

27 februari vond in het HNI te Rotterdam de aftrap van het nieuwe initiatief Young NVTL plaats. De organisatie kijkt terug op een succesvolle start. David de Boer, Saskia Bottenberg, Cor Simon, het nieuwe bestuur NVTL, doen kort verslag.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS