M6B2 Tour de la Biodiversité van Maison Edouard François

Deze toren van 50 meter hoogte van het project M6B2 torent sinds 2016 boven Parijs uit. Voor het gebouw is vrijstelling gekregen van de hoogte-restrictie van 37 meter op voorwaarde dat de toren ‘groen’ zou worden. 

13 september 2017

Deze toren van 50 meter hoogte van het project M6B2 torent sinds 2016 boven Parijs uit. De ontwerper besloot het gebouw in te zetten om de lokale biodiversiteit te verbeteren. Zaden van de planten zijn verzameld uit de omgeving van Parijs. Geholpen door de wind en de hoogte zullen de zaden van de planten in het voorjaar ‘verwaaien’ over de stad. De planten zullen het gebouw voortdurend van uiterlijk doen veranderen. 

Groen is ook de kleur van de gevelbekleding van titanium, dat door het moiré-effect ook verandert.  Langs netten zullen klimplanten tegen de gevel opgroeien en later volgen heesters. Uiteindelijk zullen eiken de andere soorten de baas worden. Ze staan in meters lange cilinders, pilaren langs de gevels, waarin de bomen gezonder groeien dan in conventionele plantenbakken.  

Bron: J. Vink, P. Vollaard, N. de Zwarte, ‘Stadsnatuur maken’, 2017. Foto: Pierre l’Excellent

MEER UPDATES

Kunstwerk ‘De IJsfontein’ gaf aanzet tot herinrichting

Geen Elfstedentocht in Friesland? Misschien niet op het ijs, maar wel in het water (Maarten van der Weijden) en in kunstobjecten. In het kader van het project 11fountains hebben elf kunstenaars uit elf verschillende landen ieder een fontein ontworpen voor elk van de elf Friese steden. Kunstenaar Birthe Leemeijer uit Haarlem ging verder en gaf met haar ijsfontein de aanzet voor een herinrichting van de Markt in Dokkum.

BEKIJK PROJECT

Duinrell kiest voor de Canapé Retro

Voor het vakantie- en attractiepark Duinrell heeft Erdi de nieuwe zitbanken mogen leveren. De afgelopen weken zijn de oude banken vervangen voor nieuwe Canapé Retro zitbanken. De woordvoerster van het park over de keuze voor deze banken: ‘Wij gaan voor 100 procent kwaliteit. Dat zit hem niet alleen in grote zaken, zoals een nieuwe glijbaan of een nieuwe luxe verblijfsaccommodatie.’

BEKIJK PROJECT

GroenTechniek Holland in Biddinghuizen

Na drie succesvolle edities vindt de tweejaarlijkse vakbeurs GroenTechniek Holland dit jaar van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september weer in Biddinghuizen plaats.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS