M6B2 Tour de la Biodiversité van Maison Edouard François

Deze toren van 50 meter hoogte van het project M6B2 torent sinds 2016 boven Parijs uit. Voor het gebouw is vrijstelling gekregen van de hoogte-restrictie van 37 meter op voorwaarde dat de toren ‘groen’ zou worden. 

13 september 2017

Deze toren van 50 meter hoogte van het project M6B2 torent sinds 2016 boven Parijs uit. De ontwerper besloot het gebouw in te zetten om de lokale biodiversiteit te verbeteren. Zaden van de planten zijn verzameld uit de omgeving van Parijs. Geholpen door de wind en de hoogte zullen de zaden van de planten in het voorjaar ‘verwaaien’ over de stad. De planten zullen het gebouw voortdurend van uiterlijk doen veranderen. 

Groen is ook de kleur van de gevelbekleding van titanium, dat door het moiré-effect ook verandert.  Langs netten zullen klimplanten tegen de gevel opgroeien en later volgen heesters. Uiteindelijk zullen eiken de andere soorten de baas worden. Ze staan in meters lange cilinders, pilaren langs de gevels, waarin de bomen gezonder groeien dan in conventionele plantenbakken.  

Bron: J. Vink, P. Vollaard, N. de Zwarte, ‘Stadsnatuur maken’, 2017. Foto: Pierre l’Excellent

MEER UPDATES

De Markt in Veghel straalt weer allure en eenheid uit

De Markt in het centrum van het Brabantse Veghel was aan vernieuwing toe. Het verouderde plein dat ruim twintig jaar geleden was aangelegd, voldeed niet meer aan de wensen van dit moment. Een van de problemen was dat het plein geen eenheid uitstraalde. Begin 2016 kreeg landschapsarchitect Martien van Osch van bureau OSLO (Ontwerp Stedelijke en Landschappelijke Omgeving) uit Berlicum de opdracht van de toenmalige gemeente Veghel om een nieuw ontwerp te maken. Eind vorig jaar is het plein opgeleverd.

BEKIJK PROJECT

Nederlands grootste groene vakbeurs in Biddinghuizen

Van 10 tot en met 12 september wordt in Biddinghuizen de vierde editie gehouden van Nederlands grootste groenevent: GroenTechniek Holland.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS