Smart City Magazine 4

We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens. Tegelijkertijd willen we ook niet dat alle informatie zomaar openbaar beschikbaar is. Het zijn de hobbels in de transitie naar een digitale infrastructuur. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

04 mei 2017

Data wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. In een van de artikelen in dit magazine spreken we ook van ‘olie van de 21e eeuw’. De betekenis is duidelijk, data is waardevol. Deze vergelijkingen gaan wat mij betreft niet helemaal op. Als je doorvraagt kan niemand je de waarde vertellen van dat ‘nieuwe goud’. Daarnaast is ons nieuwe goud immers pas wat waard als je het wezenlijk ‘in handen hebt’ en als je weet wat je ermee moet doen. Als organisatie dien je over nieuwe vaardigheden te beschikken om er ook echt waardevolle dingen mee te doen. Bovendien moet je ook veilig met de data omgaan en is, in tegenstelling tot goud, meer data niet altijd beter. Je moet namelijk wel de juiste componenten aan elkaar verbinden om zinvolle informatie te krijgen. Welke componenten dat zijn weten we vaak nog niet. We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens.

Tegelijkertijd willen we ook niet dat alle informatie zomaar openbaar beschikbaar is. Het zijn de hobbels in de transitie naar een digitale infrastructuur. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

Wilt u een exempaar van Smart City Magazine aanvragen? Dat kan via de website van Ziut

 

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Smart City Magazine 4

We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens. Tegelijkertijd willen we ook niet dat alle informatie zomaar openbaar beschikbaar is. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

BEKIJK PROJECT

Smart City Magazine 3

Deze Smart City Magazine bevat vooral verhalen rondom het thema mobiliteit. Verkeer, de manier waarop we ons verplaatsen en de gevolgen ervan, heeft misschien wel de meeste impact op onze beleving van de buitenruimte. 

BEKIJK PROJECT

Mooie Pleinen 2017

In dit special magazine laten wij graag de goede voorbeelden zien. Ter inspiratie, maar ook ter lering. Want wat vergt het van een gemeente om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid? Wat vergt het om te kiezen voor die ideale plek voor bewoner en bezoeker? Wat vergt het om te denken in cost of ownership? Want een plein ligt er niet voor even, een plein ligt er voor altijd.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS