NVTL, Falco en Stedelijk Interieur nodigen u uit voor de mini-masterclass: 'Op zoek naar een circulaire en duurzame openbare ruimte'

DEZE BIJEENKOMST WORDT VERSCHOVEN NAAR BEGIN 2019

Falco BV begon in de jaren vijftig als fabrikant van rijwielrekken en fietsopbergingen in Vriezenveen. Het bedrijf ontwikkelde zich binnen enkele decennia tot absoluut marktleider van producten in de buitenruimte, zoals fiets- en verkeersvoorzieningen, overkappingen en straat- en parkmeubilair. Niet alleen in Nederland maar ook in andere landen van Europa. Het bedrijfscomplex van Falco in Vriezenveen is circa 35.000 m2 groot en omvat een reeks moderne productievoorzieningen.

                 

Falco is marktleider geworden door met kwalitatieve producten en programma’s optimaal te voldoen aan de actuele eisen van een goed functionerende openbare ruimte. De fabrikant wil nu samen met ontwerpers en landschapsarchitecten trends onderzoeken in circulaire en duurzame product- en projectontwikkeling.

Namens NVTL, Stedelijk Interieur en Falco BV nodigen wij u hierbij uit voor een mini-masterclass en excursie in de Falco-fabrieken in Vriezenveen. In een compact programma krijgt u een uitgebreide introductie in de diverse productlijnen, een update over verschillende productgroepen, naast de toepassing ervan in projecten op maat.

Vervolgens schetst een deskundige ontwerper welke trends er zijn in circulair ontwerp aan de hand van een casus. Hierna komt de noodzakelijke samenwerking tussen fabrikant en ontwerpers aan bod. Zo gaan we in werkgroepen bekijken hoe beide partijen samen kunnen inspelen op de wensen van gemeenten rondom circulaire afvalbakken.

Programma
13.00 Inloop
13.15 Welkomstwoord van Marc Kosse (Falco)
13.30-14.30 Bezoek fabriek: kijkje in de keuken rond fietsoverkappingen, park- en straatmeubilair. Productontwikkeling van A tot Z door Falco.

  • Bas Wolbers, hoofd Technisch Bureau & Productontwikkeling van Falco, gaat de diepte in over wat er komt kijken bij: de materiaalkeuze, de calculatie, tekeningen, coating en meer.

14:30-15:15 Deskundigen Jan-Willem Kanters (Cirkellab) en Wouter Schik (Arcadis) gaan in op trends in circulaire product- en gebiedsontwikkeling.

  • De visie van Jan-Willem Kanters (Cirkellab) op circulaire gebiedsontwikkeling en materiaalkeuze. Kanters is onder andere projectleider van de Citydeal Circulaire Stad. Cirkellab is gespecialiseerd in regionale circulaire economie.
  • De visie van Wouter Schik, landschapsarchitect, adviseur Duurzame Ontwikkeling bij Arcadis en coauteur van het boek Duurzame landschapsarchitectuur. Inleidingen plus vragenronde.

15:15-16:00 Aan drie of vier gesprekstafels worden de opgaven van circulariteit, rol van ontwerper, opdrachtgever en producent verder uitgediept.

  • Trends. Welke trends zijn er rondom het duurzaam landschapsontwerp en wat betekent dit voor de productontwikkeling?
  • Eigenaarschap. Hoe is de relatie ontwerp, opdrachtgever, producent en eigenaarschap? Verandert het eigenaarschap en wat zijn andere vormen die toepasbaar zijn?
  • Uitvraag. Casus rond het fabriceren van circulaire afvalbakken en andere circulaire producten. Dit naar aanleiding van wensen van gemeenten om met voorbeelden van de circulaire afvalbak te komen. Klik hier voor meer info.
  • Wat is circulariteit en wat zijn de do’s en dont’s? Suggesties voor ontwerpers, producenten en opdrachtgevers.

16:00 Hoe verder met de transitie naar circulair en duurzaam? Terugkoppeling over ins en outs bij de productie van circulaire producten.

  • Nabeschouwing door vertegenwoordiger van de NVTL in discussie met deelnemers. Welke kansen biedt de verschuiving van producten naar diensten en (all-in) service? Willen fabrikanten samen met ontwerpers/ landschapsarchitecten kijken naar inschakeling in het ontwerpproces?

16.30-17.00 Afsluiting door Falco als gastheer en borrel.

 

Aanmelden kan hier

 

 

13 november 2018

Facts & Figures
Datum: woensdag 12 december 2018 (BIJEENKOMST WORDT VERPLAATST NAAR BEGIN 2019)
Tijd: 13-17 uur
Locatie: Vriezenveen
Categorie/thema: RUIMTE
Vorm: Excursie en miniclass
Aanmelden: Meld je aan via deze link

 

Praktische informatie
12 december (graag spoedige aanmelding)
Maximaal aantal 15-20 deelnemers, dus wees er snel bij
Kosten: gratis

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

12 December, 2018

NVTL, Falco en Stedelijk Interieur nodigen u uit voor de mini-masterclass: 'Op zoek naar een circulaire en duurzame openbare ruimte'

BEKIJK

4 February, 2019

Masterclass De Gelukkige Stad

BEKIJK

10 December, 2018

Masterclass De Gelukkige Stad

BEKIJK

PARTNERS