Welkom bij het Mooie Pleinen magazine 2018

Mooie pleinen is een bijlage van Stedelijk Interieur die is verschenen in 2018. Een speciale bijlage die inzoomt op het enorme belang dat aantrekkelijke pleinen hebben in de openbare ruimte van nu.

21 november 2018

Immers, goede pleinen zorgen dat bewoners en bezoekers zich prettiger voelen in hun stad en dorp, er langer verblijven en er bijvoorbeeld ook meer geld besteden. Bij de aanleg van een goed plein komt veel kijken: politici, inwoners, ondernemers, professionals, ontwerpers en beheerders hebben er een eigen mening over. En dat is niet voor niets: bestrating, straatmeubilair, verlichting, vergroening en verkeer bepalen samen de inrichting en dus de sfeer van deze prominente plekken.

In deze  special nemen wij u mee in de bijzondere wereld van Mooie Pleinen. U leest over spraakmakende voorbeelden, de visies van ontwerpers en beheerders, uitvoerders en opdrachtgevers, nieuwe vormen van financiering, het vakmanschap en praktische aspecten als fysieke en sociale veiligheid.

Wilt u meer weten over aantrekkelijke, mooie pleinen? Kijk dan op de website 'Mooie Pleinen', waar u zich ook kunt aanmelden voor deze en eerdere specials. Vraag hier het magazine aan.

 

MEER UPDATES

Groene Loper Breda

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten. De groenstructuur van de Vinex-locatie Houten-Zuid en de herinrichting van het Skatepark Westblaak in Rotterdam grepen net naast de hoofdprijs. Samen met De Groene Loper waren zij uit 23 inzendingen genomineerd voor de Falco Award Beste Openbare Ruimte.

BEKIJK PROJECT

Beter aanbesteden

Circulaire economie: beter aanbesteden, beter resultaat

Enige tijd geleden haalde Venlo de krant met de eerste circulaire rotonde. Losse componenten kunnen zo weer worden hergebruikt. Het concept is ontwikkeld door een adviseur en een aannemer die ermee aanklopten bij de gemeente. Die kwam onder het mom van ‘innovatie’ onder aanbesteding uit. Dat roept de vraag op: hoe besteed je eigenlijk circulair aan?

BEKIJK PROJECT

Tour de la Biodiversité

M6B2 Tour de la Biodiversité van Maison Edouard François

M6B2 Tour de la Biodiversité van Maison Edouard  François. Deze toren van 50 meter hoogte van het project M6B2 torent sinds 2016 boven Parijs uit. Voor het gebouw is vrijstelling gekregen van de hoogte-restrictie van 37 meter op voorwaarde dat de toren ‘groen’ zou worden. 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS