Aftrap Young NVTL

Foto: Thomas van den Berg

27 februari vond in het HNI te Rotterdam de aftrap van het nieuwe initiatief Young NVTL plaats. De organisatie kijkt terug op een succesvolle start. David de Boer, Saskia Bottenberg, Cor Simon, het nieuwe bestuur NVTL, doen kort verslag.

Door het bestuur van Young NVTL, David de Boer, Saskia Bottenberg en Cor Simon.

The kick-off van Young NVTL was aangekondigd op social media als onderdeel van het programma Thursday Night Live event. Het café liep gezellig vol met bezoekers. Er was een flinke opkomst van rond de 40 jonge mensen. Onder hen veel recent afgestudeerden en jong professionals. De avond bestond uit een introductie door Saskia en David, twee korte pitches en een borrel.

Saskia en David deden de aftrap met een uitleg over Young NVTL en een oproep naar de eigen verantwoordelijkheidsgevoel als jongeren in het vak. We zien een urgentie in onze bijdrage als landschapsarchitecten in het veranderende klimaat en politieke ontwikkelingen. Er kwam een goede discussie op gang over hoe we jongeren beter kunnen betrekken en waarom.

Merel Gerritsen hield een korte pitch over haar afstuderen en vertelde dat haar idealisme niet aansluit op de beroepspraktijk. Ze stelde de vraag of wij een opdracht moeten aannemen als dat niet binnen ons idealisme past (in haar voorbeeld: kernenergie). Er volgden wisselende reacties, maar haar statement sprak aan en was onder het publiek een gedeelde zorg.

Cor deed een verslag van zijn reis naar Papua-Nieuw-Guinea en de inzichten die hij daar opdeed als ontwerper. Samen met prachtige tekeningen en een afsluiter van een ‘groen’ Utrecht CS op de plaats van de huidige stenige omgeving.

De borrel was gezellig en velen bleven tot het einde om contacten aan te halen of nieuwe mensen te spreken. Er zijn veel ideeën geopperd over de koppeling tussen Jong BNSP, de Urbanista’s en overige groepen in ons werkveld. Dat belooft een mooi vervolg en samenkomst. Al zal er een lange pauze zijn door het coronavirus.

Young NVTL is het zusje van de NVTL en fungeert als platform voor afstudeerders in tuin- en landschapsarchitectuur en jonge professionals tot 35 jaar - inclusief internationale jongeren. De oprichting is gebaseerd op drie pijlers: 1) verjonging van de NVTL, 2) jongeren een stem geven 3) gezellig samenkomen en interactie tussen verschillende groepen. Young NVTL is te vinden via deze Facebookpagina of via young@nvtl.nl.

31 maart 2020

MEER UPDATES

Nieuw: magazine Mooi Meubilair!

In september valt samen met Stedelijk Interieur 3 de special Mooi Meubilair op de mat. Met interviews en inspirerende projectverhalen over de inrichting van de publieke ruimte. Vraag nu een gratis exemplaar aan!

BEKIJK PROJECT

Wettelijke normen lijken onontkoombaar

Circulaire pleinen. Het klinkt goed, maar wat betekent het? Hoe ontwerp je een circulair plein en hoe leg je dat aan? Belangrijk is de definitie van circulariteit, zegt Donica Buisman, directeur van Stichting RAUM die zich bezighoudt met het vormgeven van het toekomstig stadsleven. 

BEKIJK PROJECT

Participatie in coronatijd: kansen en valkuilen

Hoe laat je in deze crisistijd bewoners participeren? Deze vraag stond centraal tijdens het webinar georganiseerd door Stadszaken, Stedelijk Interieur en Citisens op 27 mei.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS