Zo bestuur je een slimme stad

In de afgelopen 20 jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is aannemelijk dat ook de politiek zal veranderen. Het nieuwe boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’ onderzoekt hoe technologie politiek en openbaar bestuur verandert.

16 februari 2021

Elke beslissing, ooit genomen, is een interpretatie van beschikbare feiten. Door digitalisering en technologisering zijn er nu zoveel feiten dat we het big data noemen. Politici moeten die data leren begrijpen en leren interpreteren. Zodat ze beslissingen nemen die ons niet alleen meer welzijn brengen, maar ook onze democratie versterken.

Hoe bestuur je een slimme stad kent 3 delen. In het deel Bestuur komen dertien politici aan het woord die inzien dat digitalisering en technologisering niet alleen de inhoud van hun werk, maar ook de manier van werken verandert. Het deel Beleid focust zich op de vraag hoe dat kan. De auteurs van de artikelen delen hun kennis en ervaringen. Het is het ‘procesdeel’ van dit boek. In het laatste deel maken we dat Concreet en geven we instrumenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Bij dit deel hoort ook het deel Praktijk, met voorbeelden van gemeenten, provincies en waterschappen die al werken met digitalisering.

U kunt het boek na verschijning op twee manieren ontvangen: digitaal of gedrukt. Meer informatie is te vinden op www.future-city.nl.

MEER UPDATES

Vacature: Relatiebeheerder - Openbare Ruimte

Ons team Advies en Relatiebeheer is verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties en het vormgeven van contracten met de gemeenten. We adviseren en ondersteunen bij het afvalbeleid en zetten nieuwe projecten op, op het gebied van afval, openbare ruimte en circulaire economie. Naast gemeenten, werken onze relatiebeheerders ook voor commerciële klanten bij evenementen in de regio, zoals de Vierdaagse.

BEKIJK PROJECT

‘We willen een positieve impuls richting de markt geven’

BEKIJK PROJECT

#Gebiedsontwikkeling #vakblad #klimaatadaptatie #woningbouw

Stedelijk Interieur 4 komt bijna uit!

BEKIJK PROJECT

PARTNERS