Zo bestuur je een slimme stad

In de afgelopen 20 jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is aannemelijk dat ook de politiek zal veranderen. Het nieuwe boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’ onderzoekt hoe technologie politiek en openbaar bestuur verandert.

16 februari 2021

Elke beslissing, ooit genomen, is een interpretatie van beschikbare feiten. Door digitalisering en technologisering zijn er nu zoveel feiten dat we het big data noemen. Politici moeten die data leren begrijpen en leren interpreteren. Zodat ze beslissingen nemen die ons niet alleen meer welzijn brengen, maar ook onze democratie versterken.

Hoe bestuur je een slimme stad kent 3 delen. In het deel Bestuur komen dertien politici aan het woord die inzien dat digitalisering en technologisering niet alleen de inhoud van hun werk, maar ook de manier van werken verandert. Het deel Beleid focust zich op de vraag hoe dat kan. De auteurs van de artikelen delen hun kennis en ervaringen. Het is het ‘procesdeel’ van dit boek. In het laatste deel maken we dat Concreet en geven we instrumenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. Bij dit deel hoort ook het deel Praktijk, met voorbeelden van gemeenten, provincies en waterschappen die al werken met digitalisering.

U kunt het boek na verschijning op twee manieren ontvangen: digitaal of gedrukt. Meer informatie is te vinden op www.future-city.nl.

MEER UPDATES

Zo bestuur je een slimme stad

Het nieuwe boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’ onderzoekt hoe technologie politiek en openbaar bestuur verandert.

BEKIJK PROJECT

Integraal ontwikkelen aan de stadsranden, zo doe je dat

Nederland staat aan de vooravond van een grote verbouwing. Tot 2030 zijn een miljoen extra woningen nodig. Woningen die niet allemaal binnen de stad passen. Tegelijkertijd oefenen verscheidene andere grote opgaven ruimtelijke druk uit op de beperkt beschikbare gronden die ons kikkerlandje te bieden heeft. Denk aan de energietransitie, klimaatadaptatie en bedrijvigheid. Hoe balanceren we dat allemaal?

BEKIJK PROJECT

Nu verkrijgbaar: Mooie Pleinen 2020!

In december valt samen met Stedelijk Interieur de special Mooie Pleinen op de mat. Het magazine is voor iedereen die betrokken is bij het ontwerp, realiseren en het beheer van de openbare ruimte. Vraag nu uw gratis exemplaar aan!

BEKIJK PROJECT

PARTNERS