De Canapé Retro-lijn van Erdi

Dankzij de stijlvolle, tijdloze vormgeving passen de Canapé Retro buitenzitbanken, boombanken en stoelen van Erdi in ieder straatbeeld. De doordachte constructie en de geraffineerde materiaalkeuze maken de gehele productlijn duurzaam, veilig en vandalismebestendig.

De Canapé Retro is een klassiek ontwerp met een modern onderstel. Dankzij de ergonomische vormgeving geniet iedereen van het juiste zitcomfort. De doordachte constructie bestaat uit een blinde montage waarvan de achterzijde is afgesloten. Verder bevindt de fundatie van de bank zich onder het maaiveld.

Naast de standaarduitvoeringen van de Canapé Retro zitbanken, boombanken en stoelen levert en plaatst Erdi ook maatwerken voor de klant. Zo kan de klant Canapé Retro-producten bestellen die geheel afgestemd worden op zijn of haar wensen. Denk aan specifieke en afwijkende afmetingen of vorm.

De Canapé Retro lijn beschikt over de volgende kenmerken:

•            100% FSC hardhout

•            blinde montage

•            vandalismebestendig

•            ergonomische vormgeving

Alle Canapé Retro-producten zijn gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd hardhout met de duurzaamheidsklasse 1. Het FSC-keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie. In andere woorden FSC-producten zijn onuitputtelijke grondstoffen. Het is dus van nature circulair materiaal, waardoor het onderdeel is van de biologische kringloop. Met het toepassen van duurzaam hout in de producten van Erdi wordt actief gewerkt aan het in stand houden van bossen wereldwijd. Bovendien benut Erdi alle kansen voor een klimaatvriendelijke en circulaire economie.

Erdi heeft meerdere Canapé Retro-stoelen mogen leveren en plaatsen in de tuin van de Universiteit Leiden. Deze stoelen zijn speciaal voorzien van diverse figuraties en maken deel uit van de Singelpark-route. Het doel van deze route is een groot aaneengesloten park te realiseren langs de 6 kilometer lange buitenste singels van de stad. Ook heeft Erdi boombanken model Canapé Retro mogen leveren en plaatsen bij Station-Noord in Amsterdam. Door de ontwikkeling van de 3D-freestechniek is de Canapé Retro ook verkrijgbaar in een ronde uitvoering. Door de zuivere ronde afwerking heeft de boombank een organische, robuuste en stijlvolle uitstraling gekregen. De bekende comfortabele ‘Canapé-zitvorm’ is uiteraard bewaard gebleven.

07 december 2021

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

FietsFlex-palen verkleinen de kans op letsel

BEKIJK PROJECT

Bedrijven en gemeenten voelen urgentie om de openbare ruimte te verduurzamen

BEKIJK PROJECT

De Canapé Retro-lijn van Erdi

BEKIJK PROJECT

PARTNERS