FietsFlex-palen verkleinen de kans op letsel

De huidige drukte op fietspaden vraagt om nieuwe oplossingen voor het gebruik van de palen. Hierop vooruitstrevend heeft Erdi de serie FietsFlex-palen ontwikkeld en in haar assortiment opgenomen. De verschillende flexibele palen absorberen de schok bij aanrijding en verkleinen de kans op letsel.

26 oktober 2022

De FietsFlex-fietspadpaal bestaat uit twee delen. Het paaldeel is van flexibel kunststof hetgeen de schok bij aanrijding absorbeert. Het onderstuk is van staal, zodat de auto’s nog steeds ontmoedigend is om over de paal heen te rijden.

Dankzij het circulaire ontwerp passen de wegneembare FietsFlex afzetpalen met stalen onderstuk op de bestaande model 90 betonfundaties. Zo kunnen de betonfundaties die nu al op straat staan opnieuw worden gebruikt. Daarnaast kunnen we de verzonken klappaal model 150 in de bestaande opvangbak op straat gebruiken. Dit geldt ook voor model 100. 

Verder kan de paal meerdere keren worden aangetikt zonder dat deze direct vervangen hoeft te worden. 

De FietsFlex-palen kunnen worden uitgevoerd met alternerende ledverlichting (Solar Flash) die de veiligheid van (brom)fietsen op fietspaden verhoogt. De ledverlichting is voorzien van Solar technologie en heeft een externe stroombron nodig. De signaalrode ledverlichting ontsteekt automatisch bij schemering, waardoor de attentiewaarde van de paal wordt vergroot. De Solar Flash op de paal is van slagvast polycarbonaat en geïntegreerd in de kop van de FietsFlex-paal. 

 

Meerdere varianten leverbaar

De FietsFlex is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in diverse diameters (paaldeel Ø 100mm en Ø 150mm). Model 100 is uitgevoerd met drie retro-reflecterende klasse III banden en model 150 met vier. Ook biedt Erdi extra attentiemogelijkheden aan, zoals ribbelmarkering en wegdekreflectoren, die toegepast kunnen worden om de attentiewaarde van de palen te vergroten.

De palen zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

  • vaste opstelling (inboren)
  • wegneembare opstelling
  • verzonken opstelling
  • vezip-instelling (verzinkbaar in de diepte)

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

FietsFlex-palen verkleinen de kans op letsel

BEKIJK PROJECT

Bedrijven en gemeenten voelen urgentie om de openbare ruimte te verduurzamen

BEKIJK PROJECT

De Canapé Retro-lijn van Erdi

BEKIJK PROJECT

PARTNERS