Smart City Magazine 4

We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens. Tegelijkertijd willen we ook niet dat alle informatie zomaar openbaar beschikbaar is. Het zijn de hobbels in de transitie naar een digitale infrastructuur. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

04 mei 2017

Data wordt ook wel het nieuwe goud genoemd. In een van de artikelen in dit magazine spreken we ook van ‘olie van de 21e eeuw’. De betekenis is duidelijk, data is waardevol. Deze vergelijkingen gaan wat mij betreft niet helemaal op. Als je doorvraagt kan niemand je de waarde vertellen van dat ‘nieuwe goud’. Daarnaast is ons nieuwe goud immers pas wat waard als je het wezenlijk ‘in handen hebt’ en als je weet wat je ermee moet doen. Als organisatie dien je over nieuwe vaardigheden te beschikken om er ook echt waardevolle dingen mee te doen. Bovendien moet je ook veilig met de data omgaan en is, in tegenstelling tot goud, meer data niet altijd beter. Je moet namelijk wel de juiste componenten aan elkaar verbinden om zinvolle informatie te krijgen. Welke componenten dat zijn weten we vaak nog niet. We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens.

Tegelijkertijd willen we ook niet dat alle informatie zomaar openbaar beschikbaar is. Het zijn de hobbels in de transitie naar een digitale infrastructuur. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

Wilt u een exempaar van Smart City Magazine aanvragen? Dat kan via de website van Ziut.

 

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Smart City Magazine 4

We produceren en verzamelen steeds meer data en roepen dat we steeds meer inzage willen in gegevens. Tegelijkertijd willen we ook niet dat alles zomaar openbaar is. In dit magazine bekijken we het thema ‘Data in de smart city’ van verschillende invalshoeken.

BEKIJK PROJECT

Future City-boek

In de afgelopen 20 jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is aannemelijk dat ook de politiek zal veranderen. Het nieuwe boek Zo bestuur je een slimme stad onderzoekt hoe technologie politiek en openbaar bestuur verandert.

BEKIJK PROJECT

Stedelijk Interieur

‘De gezonde stad’ is een belangrijke thema voor ontwerpers van de openbare ruimte. Stedelijk Interieur belicht op onafhankelijke wijze klimaatadaptatie en vergroening. Hier vindt u onze mediakaart.

BEKIJK PROJECT

PARTNERS