Fietsparkeren bij de Gemeente Groningen

Bij de Gemeente Groningen, afdeling huisvesting, heeft Falco een op maat gemaakte fietsoverkapping geplaatst, met verschillende soorten fietsparkeersystemen om verschillende fietsen in te parkeren. Falco heeft voorafgaand aan het plaatsen van de nieuwe fietsparkeervoorziening zorg gedragen voor het demonteren en afvoeren van de bestaande overkapping.

20 augustus 2018

Overkapping Falcospan

De Gemeente Groningen heeft gekozen voor de FalcoSpan als overkapping. Deze overkapping is wel aangepast. De hoogte is hoger dan een standaard FalcoSpan, aangezien men gebruik wilden maken van etagerekken. De FalcoSpan is een open overkapping en bestaat uit  een dakelement en staanders.  Aangezien de klant het dak graag wilde voorzien van sedum,  is het dak opgebouwd uit stalen verstrekte dakframes en de dakbedekking bestaat uit stalen damwandprofielbeplating. Een drainagebufferplaat is  essentieel voor het goed functioneren van het groendak en daarom ook toegevoegd. Lees hier meer over de voordelen van een groendak op uw fietsoverkapping.

De staalconstructie van de overkapping is thermisch verzinkt en daarna gepoedercoat in de gewenste kleur RAL 7035. Falco heeft er ook voor gezorgd dat de overkapping voorzien is van verlichting.

Dubbellaags fietsparkeren

Veel fietsen parkeren op een kleine ruimte? Dan is ons dubbellaags fietsparkeersysteem FalcoLevel Premium+ een goede oplossing.  In totaal kunnen er 180 fietsen worden geparkeerd in de etagerekken. E-bikes kunnen ook opgeladen worden als ze geparkeerd staan in de FalcoLevel Premium+, er zijn 30 oplaadunits gemonteerd aan de FalcoLevel Premium+

Kratfietsen parkeren

Etagerekken zijn een mooie oplossing als er veel fietsen geparkeerd moeten worden op een klein oppervlak. Buitenmodelfietsen zoals kratfietsen zijn echter niet makkelijk te parkeren in dit soort rekken. Dit is de reden dat de Gemeente Groningen ook 4 enkelzijdige fietsenrekken FalcoCrate met 4 hoog/ laag  plaatsen heeft besteld en 1 segment heeft ingericht voor kratfietsen.

Bekijk op onze website ons hele assortiment met overkappingen en fietsparkeersystemen.

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Beste Openbare Ruimte

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.
 

BEKIJK PROJECT

Buurtvoorziening

Oplossing voor kwetsbare ouderen in de wijk: de Mitchi-Noeki

De naam Michi-Noeki is afgeleid van het Japanse Michi-no-eki: goed toegeruste halteplaatsen op het brandpunt van verkeersstromen, halteplaatsen waarvan er in Japan vele bestaan.

 

BEKIJK PROJECT

Slim fietspad

‘Dit fietspad is sneller en slimmer dan het weerbericht'

De gemeente Ede heeft een verwarmd fietspad, op basis van verwarmingselementen en zonne-energie. ‘Het vergt nauwelijks onderhoud, is verwarmd en energieneutraal. Dit is nog maar het begin.' Impressie: Warmtebedrijf Ede 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS