Herinrichting Piet Soerplein in Havelte

Ontwerpbureau NOHNIK* heeft in opdracht van de Gemeente Westerveld de herinrichting van het Piet Soerplein in Havelte vormgegeven.  Met het ontwerp is ingezet in het sterk vergroenen van het plein en het terugdringen van het grote oppervlak aan verharding. Het resultaat is een groen en gezellig plein.

08 oktober 2018

Op maat gemaakt straatmeubilair

Voor het straatmeubilair is de keuze gevallen op op maat gemaakte banken.  In totaal zijn er tien bankjes zonder rug en vier banken met rug geplaatst. Van de tien bankjes is er 1 bank op een voetplaat geplaatst in een bushokje en de negen andere banken zijn onder maaiveld geplaatst.  De banken zijn naar wens naast elkaar geplaatst worden, zodat de lengte van de bank modulair wordt opgebouwd.

Vier poefjes

Tevens zijn er vier poefjes geplaatst die perfect bij de banken passen . De banken en de poefjes bestaan  uit FSC®-gecertificeerd hardhout gecombineerd met staal. Het staal is thermisch verzinkt en gepoedercoat in een grijze kleur (RAL 7021).

De afvalbak die geplaatst is, de FalcoLinea afvalbak met opening aan de zijkant, bestaat ook uit FSC®-gecertificeerde hardhouten delen die omvat worden door stripstalen. Ook bij de afvalbak is het staal gepoedercoat in de RAL kleur 7021.

Fietsparkeren

Op verschillende plekken op en rondom het plein zijn stalen fietsaanleunbeugels geplaatst, in totaal 86 stuks. De stalen fietsaanleunbeugels, ook wel genoemd fietsnietjes,  zijn ook gepoederoat in dezelfde kleur als de poefjes, banken en afvalbak.

Bekijk op onze website ons hele assortiment met overkappingen en fietsparkeersystemen.

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Beste Openbare Ruimte

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.
 

BEKIJK PROJECT

Buurtvoorziening

Oplossing voor kwetsbare ouderen in de wijk: de Mitchi-Noeki

De naam Michi-Noeki is afgeleid van het Japanse Michi-no-eki: goed toegeruste halteplaatsen op het brandpunt van verkeersstromen, halteplaatsen waarvan er in Japan vele bestaan.

 

BEKIJK PROJECT

Slim fietspad

‘Dit fietspad is sneller en slimmer dan het weerbericht'

De gemeente Ede heeft een verwarmd fietspad, op basis van verwarmingselementen en zonne-energie. ‘Het vergt nauwelijks onderhoud, is verwarmd en energieneutraal. Dit is nog maar het begin.' Impressie: Warmtebedrijf Ede 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS