Sferio en Liscio geven Woonmall Alexandrium allure

De wandelpromenade bij de veelbezochte woonmall Alexandrium in Rotterdam kreeg onlangs een flinke upgrade. Vastgoedontwikkelaar CBRE gaf opdracht om de 3300 m² verouderde bestrating te vervangen. Met als resultaat een sfeervolle buitenruimte met een vriendelijke uitstraling en een tikje allure.

13 juli 2018

Sferio en Lisco vormen goede combinatie

CBRE toonde interesse in betontegels van Struyk Verwo Infra, met de deklaag Sferio in het formaat 60 x 20 x 10 cm. Sferio is een exclusieve geslepen en gekogelstraalde deklaag met 100% aan fijne natuursteengranulaten zonder zand en kleurpigmenten. En dus 100% kleurvast. Met kleine rvs kogels wordt de egaal geslepen deklaag aangestraald waardoor de Sferio zijn verfijnde opgeruwde uitstraling krijgt.

Accountmanager Jan Willem Pietersma ging in gesprek met de vastgoedontwikkelaar. “In eerste instantie wilde CBRE over de gehele oppervlakte dezelfde tegel gebruiken. Nadat ik hen over de andere mogelijkheden heb verteld en monsters heb laten zien, is er toch voor gekozen daar wat nuance in aan te brengen en de Liscio in dezelfde kleur toe te voegen aan het ontwerp. Liscio is eveneens een exclusieve geslepen deklaag bestaande uit 100% natuursteengranulaat in meerdere gradaties zonder toevoeging van zand en kleurpigmenten. Ook 100% kleurvast en dan nog geslepen. Het slijpen kan op verschillende manieren van: grof gezoet tot gepolijst. Het is dan ook een mooie combinatie van twee verschillende texturen met een natuurlijke uitstraling."    

Participatie winkeliers

Bij het project werden ook de winkeliers betrokken. Jan Willem: “De vastgoedontwikkelaar wilde een aantal keuzeontwerpen aan de winkeliers voorleggen. Doordat de ontwerper zo’n mooi plan had geschreven met de Sferio en de Liscio betontegels, is uiteindelijk alleen dit plan gepresenteerd. Tijdens de presentatie heb ik de verschillende monsters van de tegels kunnen laten zien, zodat de winkeliers zich een goed beeld konden vormen van het uiteindelijke plaatje. Het enthousiasme onder de winkeliers was groot.

Strokenpatroon met effect

Het grootste deel van de promenade, 2600 m², is gestraat met betontegels in de deklaag Sferio en de kleur Grigio Argento. Voor de overige 700 m² is Liscio, de gepolijste variant van de tegel gebruikt, in dezelfde kleurstelling. Jan Willem: “De gepolijste tegels liggen in banen tussen de Sferio. Een strokenpatroon met effect. Als de zon door het glazen dak op de tegels schijnt, ziet het er heel bijzonder uit. De tegels lichten bijna op!” 

Nauwelijks vervuiling

Bijkomend voordeel van de donkere betontegels is dat de winkelpromenade niet zo snel lijkt te vervuilen. De ruimte blijft er langer netjes en schoon uitzien. Hier kan Woonmall Alexanderium de komende jaren mee vooruit. 

Meer informatie?

Bekijk het overzicht van deklagen
Selecteer product op textuur/deklaag

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Beste Openbare Ruimte

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.
 

BEKIJK PROJECT

Buurtvoorziening

Oplossing voor kwetsbare ouderen in de wijk: de Mitchi-Noeki

De naam Michi-Noeki is afgeleid van het Japanse Michi-no-eki: goed toegeruste halteplaatsen op het brandpunt van verkeersstromen, halteplaatsen waarvan er in Japan vele bestaan.

 

BEKIJK PROJECT

Slim fietspad

‘Dit fietspad is sneller en slimmer dan het weerbericht'

De gemeente Ede heeft een verwarmd fietspad, op basis van verwarmingselementen en zonne-energie. ‘Het vergt nauwelijks onderhoud, is verwarmd en energieneutraal. Dit is nog maar het begin.' Impressie: Warmtebedrijf Ede 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS