Flexibele uitvoering van vergevingsgezinde FietsFlex-palen

De huidige druk op fietspaden vraagt om nieuwe oplossingen. Om die reden heeft Erdi de serie FietsFlex-palen ontwikkeld. De verschillende modellen flexibele kunststof palen absorberen de schok bij aanrijding en verkleinen de kans op letsel. De palen zijn voorzien van een stalen onderstuk zodat het voor auto’s nog steeds ontmoedigend is over de paal heen te rijden. De FietsFlex-palen zijn verkrijgbaar met een diameter van 100 en 150 mm. 

26 april 2018

Circulair ontwerp 

Dankzij het circulaire ontwerp passen wegneembare Fiets Flex-afzetpalen met stalen onderstuk op de bestaande model 90 betonfundaties. Zo kunnen de betonfundaties die nu al op straat staan opnieuw worden gebruikt. Verder kan de paal meerdere keren worden aangetikt zonder dat deze direct vervangen hoeft te worden. 

Solar Flash ledverlichting

De FietsFlex-palen kunnen simpel worden uitgevoerd met alternerende ledverlichting (Solar Flash) die de veiligheid van (brom)fietsers op fietspaden verhoogt. De ledverlichting is voorzien van solar technologie en heeft dus geen externe stroombron nodig. De signaalrode LED-verlichting ontsteekt automatisch bij schemering waardoor de attentiewaarde van de paal wordt vergroot en zo ook de veiligheid van de (brom)fietsers. De Solar Flash op de paal is van slagvast polycarbonaat en geïntegreerd in de kop van de FietsFlex-paal.

Meer informatie: Fietslex Fietspad-palen
 

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Beste Openbare Ruimte

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.
 

BEKIJK PROJECT

Buurtvoorziening

Oplossing voor kwetsbare ouderen in de wijk: de Mitchi-Noeki

De naam Michi-Noeki is afgeleid van het Japanse Michi-no-eki: goed toegeruste halteplaatsen op het brandpunt van verkeersstromen, halteplaatsen waarvan er in Japan vele bestaan.

 

BEKIJK PROJECT

Slim fietspad

‘Dit fietspad is sneller en slimmer dan het weerbericht'

De gemeente Ede heeft een verwarmd fietspad, op basis van verwarmingselementen en zonne-energie. ‘Het vergt nauwelijks onderhoud, is verwarmd en energieneutraal. Dit is nog maar het begin.' Impressie: Warmtebedrijf Ede 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS