Zarafa: natuurlijke bestratingspatronen met één organische vorm

Nieuw in het veelomvattende assortiment stenen en tegels van Struyk Verwo Infra zijn de Zarafa parkstenen. Deze betonstenen zijn speciaal ontworpen voor het maken van meerdere patronen met één organische vorm. Warme nuancerende tinten en onregelmatige contouren wekken de indruk van gebroken aarde of een dierenhuid patroon. Door zijn vorm lijkt de Zarafa steeds uniek en met zijn verdraaiende positie ontstaat een willekeurig bestratingspatroon met een natuurlijke uitstraling. 

04 december 2018

Meer comfort voor gebruiker

Dankzij de scherpe hoeken en kleine voegen liggen de Zarafa parkstenen dicht tegen elkaar. Dit biedt zowel meer comfort voor voetgangers en rolstoelgebruikers, als een strakker lijnenspel in het loopvlak.

Textuur en kleur

Zarafa parkstenen zijn leverbaar met een kleurvaste ongewassen deklaag of gewassen deklaag.

Kleurvaste ongewassen deklaag

  • Baleno   
  • Novato

Kleurvaste gewassen deklaag

  • Breccia   
  • Lavaro

Binnen deze texturen bestaat de keuze uit een veelvoud van natuursteengranulaten. Bovendien zijn combinaties van texturen mogelijk.

Praktische mixpakketten

Door zijn speciaal in elkaar grijpende vorm ontstaat een stabiel pakket, waardoor de Zarafa parksteen per laag machinaal te verleggen is. Voor meer kleurvariatie is het mogelijk om per laag kleuren te mixen. Zarafa combineert daarmee de visuele aantrekkingskracht van een onregelmatig gevormde natuursteen met de economische voordelen van een betonnen bestrating.

Meer informatie?

Download de leaflet Zarafa

Voorbeeld 1 qua kleurvariatie - Zarafa parkstenen in mixpakket Breccia Savanne A/B/C/D.

Voorbeeld 2 qua kleurvariatie - Zarafa parkstenen in mixpakket Breccia Nero Grigio 784/785/786.

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Beste Openbare Ruimte

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.
 

BEKIJK PROJECT

Buurtvoorziening

Oplossing voor kwetsbare ouderen in de wijk: de Mitchi-Noeki

De naam Michi-Noeki is afgeleid van het Japanse Michi-no-eki: goed toegeruste halteplaatsen op het brandpunt van verkeersstromen, halteplaatsen waarvan er in Japan vele bestaan.

 

BEKIJK PROJECT

Slim fietspad

‘Dit fietspad is sneller en slimmer dan het weerbericht'

De gemeente Ede heeft een verwarmd fietspad, op basis van verwarmingselementen en zonne-energie. ‘Het vergt nauwelijks onderhoud, is verwarmd en energieneutraal. Dit is nog maar het begin.' Impressie: Warmtebedrijf Ede 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS