Strakke uitstapstrook

De meeste uitstapstroken langs parkeerplaatsen worden uniform uitgevoerd: een trottoirband, daarnaast een tegel en een opsluitband. Dat zijn vier handelingen voor het aanleggen van een strook. De trottoirband moet worden gesteld, dan de opsluitband, de zandbaan tussen de banden moet worden verdicht en tenslotte wordt de tegel geplaatst. Dat kan slimmer, sneller én onderhoudsvriendelijker.

02 oktober 2018

Zo dacht men ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Er werd een brede trottoirband ontwikkeld van 38/40 x 25 x 100 cm waar men met de gehele voet op kan staan wanneer men uit de auto stapt.

In samenwerking met Struyk Verwo Infra is een hoekstuk geproduceerd dat perfect de overgang maakt van het 38/40 x 25 cm profiel naar de overige trottoirbanden met een 18/20 x 25 cm profiel. Het slimme hoekstuk kreeg een ruime inwendige bochtstraal zodat ook het vegen in de hoeken gemakkelijker wordt.

Pluspunten strakke uitstapstrook

  • Eenvoudigere aanleg
  • Minder voegen, dus minder onderhoud
  • Bij reconstructie hoeft maar 1 band opnieuw te worden gesteld
  • Robuust uiterlijk
  • Minder onregelmatige verzakkingen
  • Minder breuk tegels

Meer informatie?

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

Beste Openbare Ruimte

Groene Loper Breda wint Falco Award Beste Openbare Ruimte

De Groene Loper in Breda is de beste openbare ruimte van Nederland. Dat hebben een vijfkoppige vakjury en 100 openbare ruimte professionals op 15 juni 2017 besloten op het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) in Hilversum.
 

BEKIJK PROJECT

Buurtvoorziening

Oplossing voor kwetsbare ouderen in de wijk: de Mitchi-Noeki

De naam Michi-Noeki is afgeleid van het Japanse Michi-no-eki: goed toegeruste halteplaatsen op het brandpunt van verkeersstromen, halteplaatsen waarvan er in Japan vele bestaan.

 

BEKIJK PROJECT

Slim fietspad

‘Dit fietspad is sneller en slimmer dan het weerbericht'

De gemeente Ede heeft een verwarmd fietspad, op basis van verwarmingselementen en zonne-energie. ‘Het vergt nauwelijks onderhoud, is verwarmd en energieneutraal. Dit is nog maar het begin.' Impressie: Warmtebedrijf Ede 

BEKIJK PROJECT

PARTNERS