Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR)

De gemeente Zwolle heeft als gaststad laten zien dat ze tijdens de 17e editie van het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) projecten hebben gerealiseerd, die in het thema staan van ‘Samen werken aan het buitengeluk’. De Spoorzone en de stadsdijkversterking zijn daar voorbeelden van. 

04 november 2021

Onder begeleiding van dagvoorzitter en filosoof Bas Haring, hebben Steffen Nijhuis, hoogleraar aan de Technische Universiteit (TU) Delft, directeur Harwil de Jonge van Heijmans Vastgoed en RIVM-onderzoekers Ton de Nijs en Joyce Zwartkruis laten zien hoe de deelnemers samen kunnen werken aan buitengeluk. Sprekers als Hiddo Wessels, Lot Zinsmeyer en Anne-Krijn Piersma hebben meer verteld over je de openbare ruimte toekomstbestendig kunt inrichten en hoe ze een duurzaam beleid hebben doorgevoerd. Zo stimuleert Heijmans Vastgoed elektrisch rijden. De Jonge: ‘Hiermee reduceren wij het CO2 uitstoot binnen ons bedrijf en is het doel dat we in 2023 CO2-neutraal zijn.’ 

Elke editie bevat een thema, die gelinkt is aan de actualiteit. De groene, gezonde leefomgeving was de LCOR. Het zoeken naar ons geluk in de fysieke leefomgeving is de afgelopen jaren actueler geworden. Dit zorgt ervoor dat corona ons doet beseffen dat we samen moeten werken aan het ‘buitengeluk’. Schone lucht, sociale interacties, betrokkenheid, beweging en veiligheid zijn noodzakelijke ingrediënten voor een goed functionerend sociaal domein: mensen worden gelukkiger en ervaren minder gezondheidsklachten. Eén van de gemeente die deze uitgangspunten hanteert, is de gemeente Zwolle. Het stimuleren van ‘buitengeluk’ doet de gemeente met tal van kleine initiatieven van bewoners en de gemeente zelf tot grote ingrijpende projecten als de Spoorzone en het stadsdijkversterkingsproject in Zwolle. 

VERGELIJKBARE PRODUCTEN

29 November, 2021

Bijeenkomst voor de groene, gezonde en leefbare stad in Amsterdam

BEKIJK

13 October, 2021

Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR)

BEKIJK

PARTNERS